Workshop GeoMakeIt

Με επιτυχία διεξήχθη το workshop παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Έργου σε στοχευμένο κοινό που πραγματοποίησε η Ομάδα Έργου του GeoMakeIt προς ενίσχυση της διάχυσης και δημοσιότητας των δράσεων του Έργου. 


Το workshop έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Πληροφορικής και Εφαρμογών στη Βιοϊατρική την Παρασκευή 16/6/2023 και ώρα 18:00. 


Οι εργασίες του workshop εκκίνησαν με μια σύντομη παρουσίαση των εταίρων και των βασικών συμμετεχόντων σε όλες τις φάσεις του Έργου. Στη συνέχεια, η ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασε συνοπτικά τα αποτελέσματα των δράσεων έρευνας και ανάπτυξης του Έργου, εστιάζοντας στα βασικά τελικά προϊόντα, ήτοι τη βιβλιοθήκη GeoMakeIt Library και το εργαλείο ανάπτυξης Γεω-παιχνιδιών GeoMakeIt Studio. Έπειτα, ακολούθησε ένας κύκλος ερωτοπαντήσεων όπου το κοινό εξέφρασε απορίες και απεύθυνε ερωτήματα στην Ομάδα Έργου σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης των εργαλείων. Τέλος, τα μέλη της Ομάδας Έργου που συμμετείχαν στη διοργάνωση προέτρεψαν τους συμμετέχοντες να πειραματιστούν με τα εργαλεία κάνοντας χρήση των διαθέσιμων υπολογιστών στον χώρο του Εργαστηρίου και των προσωπικών τους έξυπνων τηλεφώνων. Το workshop σταδιακά και δυναμικά απέκτησε έναν χαρακτήρα Ανοιχτού Εργαστηρίου με τους συμμετέχοντες να αξιοποιούν τα εργαλεία και τις εφαρμογές του Έργου σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας και δοκιμάζοντας Γεω-παιχνίδια της επιλογής τους.